Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sałatka ze szpinakiem, awokado i żurawiną

Kuchnia SIMPLY

Sałatka ze szpinakiem, awokado i żurawiną Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 15 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Szpinak, 2 szklanki
  • Rukola, 1 szklanka
  • Awokado, 1 sztuka
  • Żurawina suszona, 0,5 szklanki
  • Płatki migdałowe, 0,25 szklanki
  • Oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szpinak i rukolę myjemy i osuszamy. Awokado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i kroimy w plasterki. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. W misce mieszamy szpinak, rukolę, żurawinę i uprażone migdały. Doprawiamy oliwą, solą i pieprzem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life