Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Szaszłyk

Kuchnia SIMPLY

Szaszłyk Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Łopatka wieprzowa bez kości, 500 g
  • Boczek wędzony, 300 g
  • Papryka czerwona, 1 sztuka
  • Papryka żółta, 1 sztuka
  • Cebula, 1 sztuka
  • Musztarda, 1 łyżeczka
  • Olej, 2 łyżki
  • Przyprawa do grilla, 2 łyżeczki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy marynatę do mięsa. Mieszamy olej z musztardą i doprawiamy przyprawą do grilla oraz solą i pieprzem. Mięso kroimy na 3 centymetrowa kawałki. Dokładnie mieszamy mięso z marynatą i pozostawiamy w chłodnym miejscu na około godzinę. W tym czasie kroimy na kawałki paprykę czerwoną i żółtą, cebulę oraz boczek. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy kolejno: boczek, mięso, cebulę, paprykę żółtą i czerwoną. Tak aby patyczek był cały wypełniony.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA