Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Tagliatelle z szynką parmeńską i szparagami

Kuchnia SIMPLY

Tagliatelle z szynką parmeńską i szparagami Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • szparagi zielone, 1 pęczek
  • tagliatelle, 250 g
  • szynka parmeńska, 3 plastry
  • czosnek, 1 ząbek
  • oliwa extra vergine, 2 łyżki
  • bazylia, kilka liści
  • parmezan,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szparagami oczyszczamy – łamiemy zdrewniałe części łodyg, a następnie je myjemy. Wrzucamy je do wrzącej, lekko osolonej wody i gotujemy przez 3 minuty. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją z opakowania. Drobno posiekany czosnek, pokrojoną szynkę parmeńską i szparagi wrzucamy na głęboką patelnię z rozgrzaną oliwą. Całość mieszkamy, doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z makaronem. Przed podaniem posypujemy parmezanem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life