Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Tatar z tuńczyka

Kuchnia SIMPLY

Tatar z tuńczyka Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Stek z tuńczyka, 1 sztuka
  • Awokado, 1 sztuka
  • Rzodkiewka, 4 sztuki
  • Żółtko, 1 sztuka
  • Kawior czerwony, 2 łyżeczki
  • Sos sojowy, 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek, 1 łyżeczka
  • Sok z cytryny, 1 łyżka

Sposób przygotowania:

W szklance żółtko dokładnie mieszamy z sosem sojowym. Tuńczyka i awokado kroimy w kostkę. Awokado skrapiamy sokiem z cytryny. Tuńczyka doprawiamy oliwą z oliwek. Rzodkiewki trzemy na tarce na cieniutki plasterki. Na talerzu układamy kolejno: sos, tuńczyka, awokado, rzodkiewkę i kawior.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA