Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Zapiekanka z ziemniakami i pieczarkami

Kuchnia SIMPLY

Zapiekanka z ziemniakami i pieczarkami Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Pieczarki, 6 szt.
  • Koncentrat pomidorowy, 3 łyżeczki
  • Starty ser, 50 g
  • Pomidor, 2 szt
  • Ziemniaki, 4 szt.
  • Cebula, 1 szt.
  • Masło
  • Bulion 150 ml
  • Czerwona papryka, 1 szt.
  • sól, pieprz do smaku
  • bazylia
  • oregano

Sposób przygotowania:

Zaczynamy od przygotowania sosu. Mieszamy koncentrat pomidorowy z bulionem i dodajemy sól, pieprz, szczyptę bazylii i oregano. Umyte i osuszone pieczarki kroimy w plasterki. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę, tak samo paprykę i cebulę. Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy w mundurkach na półtwardo, a następnie kroimy w łódeczki. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, na dnie wykładamy ziemniaki, na nie kładziemy pomidory i polewamy sosem. Następnie wykładamy paprykę i cebulę, a z wierzchu posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni, aż ser się przyrumieni.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life