Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Zupa krem z selera

Kuchnia SIMPLY

Zupa krem z selera Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 20 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Seler, 1 sztuka
  • Bulion drobiowy, 1 litr
  • Ziemniak, 2 sztuki
  • Por, 1/2 sztuki
  • Gałka muszkatołowa, szczypta
  • Masło, 1 łyżeczka
  • Śmietana 18%, 2 łyżki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Seler i ziemniaki obieramy. Kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy warzywa około 5 minut. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości około 30 minut. Następnie dokładnie blendujemy. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





[indeed_popups id=1]