Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Baba ganoush

Kuchnia SIMPLY

Baba ganoush Liczba osób: 2
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Bakłażan, 2 sztuki
  • Czosnek, 3 ząbki
  • Pasta sezamowa, 2 łyżki
  • Sok z cytryny, 3 łyżki
  • Oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Bakłażany myjemy i układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy około 35 minut, aż skórka zrobi się czarna. Odstawiamy do wystudzenia. Łyżką wybieramy miąższ. Wkładamy do miski i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, oliwę i pastę sezamową. Dokładnie mieszamy widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life