Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Bataty nadziewane chorizo

Kuchnia SIMPLY

Bataty nadziewane chorizo Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Bataty, 4 sztuki
  • Chorizo, 150 g
  • Masło, 1 łyżeczka
  • Pietruszka, 2 łyżki
  • Oliwa z oliwek, 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Bataty dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Skrapiamy oliwą z oliwek i wykładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 40 minut do miękkości. Chorizo kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na patelni. Bataty wyciągamy z piekarnika i łyżką usuwamy miąższ. Mieszamy go dokładnie z masłem i podsmażonym chorizo. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy z powrotem do wydrążonych łupin. Jeśli bataty zbyt ostygły możemy umieścić je jeszcze na chwilę w gorącym piekarniku.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life