Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Bezglutenowy makaron jajeczny

Kuchnia SIMPLY

Bezglutenowy makaron jajeczny Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • mąka ryżowa bezglutenowa (może być biała lub pełnoziarnista), 1,5 szklanki
  • jajka (rozmiar M), 6 szt.
  • oliwa, 2 łyżki
  • woda, 2 łyżki
  • mąka do oprószenia blatu

Sposób przygotowania:

W misce łączymy wszystkie składniki suche. Do drugiej miski wbijamy 6 jajek, dodajemy oliwę i wodę. Mieszamy dokładnie. Łączymy suche składniki z mokrymi i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na mniejsze porcje. Na blat oprószony mąką wykładamy kawałek ciasta i wałkujemy, przesypując mąką. Rozwałkowane płaty ciasta kroimy na makaron dowolnej grubości. Gotowy makaron gotujemy kilka minut w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA