Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Botwinka na ciepło

Kuchnia SIMPLY

Botwinka na ciepło Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • botwina, pęczek
  • marchewka, 2 sztuki
  • pietruszka, 1 sztuka
  • seler, mały albo 0,25 sztuki
  • bulion, 2,5 litra
  • fasolka, pół puszki
  • ziemniaki, 2 sztuki
  • cytryna, 0,5 sztuki
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Marchewkę, pietruszkę, seler obieramy i drobno kroimy. Zalewamy bulionem i gotujemy. Doprawiamy liściem laurowym i zielem angielskim. W międzyczasie obieramy i kroimy ziemniak. Wrzucamy do gotujących się warzyw. Botwinkę myjemy. Korzenie kroimy w kostkę. Liście siekamy. Wrzucamy do bulionu. Gotujemy aż botwina będzie miękka, ok. 10 min Zakwaszamy sokiem z cytryny. Dodajemy fasolkę odsączoną z zalewy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life