Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Brukselka z suszonymi śliwkami

Kuchnia SIMPLY

Brukselka z suszonymi śliwkami Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • brukselka, 500 g
  • suszone śliwki, garść
  • orzechy włoskie, 1/3 szklanki
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • sól, pieprz, ulubione przyprawy

Sposób przygotowania:

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Na oliwie z oliwek podsmażamy orzechy włoskie. Brukselkę myjemy, kroimy na połówki i układamy na blachę. Dodajemy suszone śliwki, orzechy i oblewamy całość oliwą z oliwek i doprawiamy przyprawami. Piec przez około 30 minut, aż brukselka zmięknie i zrobi się lekko złota. W międzyczasie można całość kilka razy przemieszać.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life