Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Burgery z fasoli

Kuchnia SIMPLY

Burgery z fasoli Liczba osób: 6
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Czerwona fasola, 2 puszki
  • Bułka tarta, ½ szklanki
  • Rukola, 2 garści
  • Pomidor, 1 sztuka
  • Bułki do burgerów, 6 sztuk
  • Jajko, 1 sztuka
  • Chili w proszku, 1/2 łyżeczka
  • Czosnek, 2 ząbki
  • Czerwona cebula, ½ sztuki
  • Sos worchestire, 1 łyżeczka
  • Olej, 2 łyżki
  • Majonez, 2 łyżki
  • Ketchup, 2 łyżki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę do miękkości. Odstawiamy do wystudzenia. Fasolę płuczemy na sicie i przekładamy do miski. Rozgniatamy widelcem. Do rozgniecionej fasoli dodajemy bułkę tartą, jajko, cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz chili i sos worchestire. Zagniatamy 6 zgrabnych burgerów. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy po 5 minut z każdej strony. Bułki kroimy na pół. Górną część smarujemy ketchupem, dolną majonezem. Na spodzie bułki układamy sałatę i plaster pomidora. Nakładamy burgera i górę bułki.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA