Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Burgery z kaszy jaglanej i czarnej fasoli

Kuchnia SIMPLY

Burgery z kaszy jaglanej i czarnej fasoli Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • kasza jaglana, 250 g
  • czarna fasola, 1 puszka
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 2 ząbki,
  • szczypiorek, ½ pęczka
  • słodka papryka w proszku, 2 łyżeczki
  • oregano, 1 łyżeczka
  • bułka tarta, 3 łyżki
  • olej, 4 łyżki
  • sos sojowy, 1 łyżka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszę gotujemy na pół sypko. Fasolę płuczemy w wodzie, odcedzamy i łączymy z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczypiorkiem, sosem sojowym. Powstałą masę blendujemy na gładko, a następnie mieszamy z kaszą. Masa powinna być zwarta, by dobrze się formowała w dłoniach i nie kruszyła. Dodajemy przyprawy: paprykę, oregano, olej, sól, pieprz i ponownie mieszamy. Formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Kotlety możemy podawać na bułce ziarnistej z dodatkiem pomidora, ulubionego sera i świeżej bazylii.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life