Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Burgery z komosy ryżowej

Kuchnia SIMPLY

Burgery z komosy ryżowej Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Komosa ryżowa, 300 g
  • Cebula, 2 sztuki
  • Szpinak świeży, 400 g
  • Czosnek, 2 ząbki
  • Musztarda, 3 łyżeczki
  • Mączka chleba świętojańskiego, 3 łyżeczki
  • Oliwa, 2 łyżki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Komosę dokładnie płuczemy na sicie pod bieżącą wodą. Gotujemy w osolonej wodzie około 30 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy szpinak. Dodajemy czosnek. Odstawiamy do przestudzenia. Ugotowaną komosę łączymy z podsmażonym czosnkiem i dodajemy musztardę, mączkę chleba świętojańskiego, sól oraz pieprz. Formujemy zgrabne burgery. Smażymy na rozgrzanej oliwie po 3-4 minuty z każdej strony.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA