Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Cheeseburgery

Kuchnia SIMPLY

Cheeseburgery Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Antrykot, 800g
  • Bułki do burgerów, 4 sztuki
  • Sos worcestershire, 1 łyżka
  • Ser żółty, 4 plastry
  • Sałata, 4 liście
  • Cebula czerwona, 4 plastry
  • Pomidor, 4 plastry
  • Musztarda, 2 łyżeczki
  • Majonez, 4 łyżeczki
  • Ketchup, 4 łyżeczki
  • Sól, pieprz
  • Olej, 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Antrykot mielimy. Doprawiamy sosem worcestershire, musztardą, solą i pieprzem. Mieszamy i formujemy 4 burgery. Patelnię grillową smarujemy olejem i nagrzewamy. Na rozgrzanej patelni grillujemy burgery do ulubionego stopnia wysmażenia. Bułki kroimy na pół. Ściągamy burgery i układamy na patelni bułeczki burgerowe. Smażymy bułeczki od środkowej strony. Ściągamy z patelni. Jedną część bułki smarujemy ketchupem, a drugą majonezem. Na spodniej części bułki układamy kolejno: sałatę, burgera, ser, pomidora i cebulę. Nakrywamy górną częścią bułki.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life