Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Chili con carne

Kuchnia SIMPLY

Chili con carne Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mięso mielone mieszane, 500 g
  • Fasola czerwona, 1 puszka
  • Kukurydza, 1 puszka
  • Cebula czerwona, 1 sztuka
  • Pomidory w zalewie, 1 puszka
  • Chili w proszku, 2 łyżeczki
  • Papryczka chili świeża, 1 sztuka
  • Oregano, 1 łyżeczka
  • Mielony kumin, 1 łyżeczka
  • Papryka, 2 sztuki
  • Bulion, 200 ml
  • Olej, 1 łyżka
  • Sól

Sposób przygotowania:

Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Chili w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę oraz chili w proszku, oregano i kumin. Podsmażamy chwilę, po czym dodajemy mięso. Solimy. Smażymy aż mięso będzie rumiane. Podsmażone mięso przekładamy do garnka. Zalewamy pomidorami i bulionem. Dodajemy paprykę, chili, fasolę i kukurydzę. Dusimy razem 30 minut.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA