Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Chili con carne

Kuchnia SIMPLY

Chili con carne Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 50 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • mielona wołowina, 500 g
  • krojone pomidory, 2 puszki
  • czerwona fasola, 1 puszka
  • kukurydza, 1 puszka
  • cebula, 1 duża szt.
  • Czerwona papryka, 2 szt.
  • Czosnek, 3 ząbki
  • woda, 200 ml
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz
  • chili, pieprz cayenne, słodka papryka, ostra papryka, oregano, po 1 dużej szczypcie

Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy wszystkie przyprawy, mieszamy i dodajemy mięso. Podsmażamy co chwilę mieszając, do czasu aż mięso zmieni kolor. Dodajemy pomidory i wodę. Paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do garnka z mięsem. Całość gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. Po upływie czasu dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę, gotujemy jeszcze przez 10 min. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Chili con carne możemy serwować z ryżem, makaronem, kaszą gryczaną lub nachosami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA