Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Chili con carne

Kuchnia SIMPLY

Chili con carne Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mięso mielone, 500g
  • Pomidory w zalewie, 2 puszki
  • Papryka świeża, 1 sztuka
  • Kukurydza w zalewie, 1 puszka
  • Fasola czerwona w zalewie, 1 puszka
  • Papryka słodka w proszku, 1 łyżeczka
  • Chili w proszku, 1 łyżeczka
  • Kmin rzymski mielony, 1 łyżeczka
  • Oregano, 1 łyżeczka
  • Cebula, 1 sztuka
  • Czosnek, 2 ząbki
  • Olej, 1 łyżka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Na dnie dużego garnka rozgrzewamy olej. Dodajemy posiekaną cebulkę i czosnek, następnie mięso. Przyprawiamy papryką w proszku, chili, kminem, oregano, solą i pieprzem. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do smażącego się mięsa. Smażymy, dopóki mięso się nie zetnie. Wlewamy pomidory z puszki. Dusimy wszystko około 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Następnie dodajemy fasolkę i kukurydzę. Dusimy jeszcze przez 10 minut.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life