Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną z fetą

Kuchnia SIMPLY

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną z fetą Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • cukinie, 4 szt.
  • kasza jaglana, 100 g
  • średnia cebula, 1 szt.
  • suszone pomidory, 4 szt.
  • oliwki, 8 szt.v
  • czosnek, 2 ząbki
  • ser feta, ½ opakowania
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • tarty parmezan (do posypania)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cukinie myjemy i przekrajamy wzdłuż. Łyżką wybieramy miąższ, który wykorzystujemy do przygotowania farszu. Kaszę gotujemy na pół miękko w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i podsmażamy na rozgrzanej patelni z drobno pokrojoną cebulą i czosnkiem. Dodajemy pokruszony ser feta, pokrojone suszone pomidory i oliwki. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie wypełniamy cukinię farszem i posypujemy parmezanem. Cukinie zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 °C przez około 35 minut, aż na powierzchni cukinii pojawi się złocista skórka.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life