Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Cytrynowa pierś z kurczaka

Kuchnia SIMPLY

Cytrynowa pierś z kurczaka Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Pierś z kurczaka, 2 sztuki
  • Cytryna, 1 sztuka
  • Zioła prowansalskie, 2 łyżeczki
  • Oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cytrynę parzymy i myjemy. Wyciskamy sok i ścieramy 1 łyżeczkę skórki cytrynowej. Mieszamy z ziołami prowansalskimi, oliwą, solą i pieprzem. Piersi smarujemy tak przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Nagrzewany patelnię grillową i smażymy po 5-8 minut z każdej strony.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life