Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Dietetyczny mintaj ze szparagami

Kuchnia SIMPLY

Dietetyczny mintaj ze szparagami Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • mintaj, 4 filety
  • szparagi, pęczek
  • ziemniaki, kilka
  • czosnek, kilka ząbków
  • oliwa z oliwek
  • sól morska, pieprz

Sposób przygotowania:

Umyte i wysuszone filety nacieramy oliwą, pieprzem, solą oraz czosnkiem. Szparagi i ziemniaki myjemy. Te ostatnie lekko nacinamy w kilku miejscach. Płaską blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej rybę, szparagi oraz ziemniaki. Szparagi oprószamy solą i pieprzem. Blachę wkładamy do rozgrzanego do temperatury 180˚C piekarnika na 30 minut. Mintaja i szparagi możemy podawać z ulubionym sosem, np. bazyliowym.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life