Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Dim Sum

Kuchnia SIMPLY

Dim Sum Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mąka pszenna, 350 g
  • Ciepła woda, 250 ml
  • Krewetki, 250 g
  • Wieprzowina, 200 g
  • Olej sezamowy, 2 łyżeczki
  • Imbir, 5 cm
  • Jajko, 1 sztuka
  • Sos sojowy, ¼ szklanki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Mąkę łączymy z wodą i szczyptą soli. Zagniatamy ciasto na gładką i elastyczną masę. Rozwałkowujemy bardzo cienki placek. Wycinamy kwadraty o boku około 5 cm. Krewetki oczyszczamy i drobno siekamy. Mięso mielimy. Krewetki, mięso i białko jajka mieszamy. Doprawiamy 2 łyżkami sosu sojowego, olejem sezamowym imbirem, solą i pieprzem. Na każdy kwadrat nakładamy łyżkę farszu. Lepimy pierożki łącząc rogi kwadratu. Do koszyczka wkładamy pierogi, tak aby się nie dotykały. Gotujemy na parze około 7 minut. Podajemy ze sosem sojowym.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA