Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Dorsz panierowany

Kuchnia SIMPLY

Dorsz panierowany Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Dorsz filet bez skóry, 2 sztuki
  • Jajko, 1 sztuka
  • Bułka tarta, 1/2 szklanki
  • Olej, 1/4 szklanki
  • Przyprawa do ryb, 1 łyżeczka
  • Pieprz cytrynowy, 1 łyżeczka
  • Sól

Sposób przygotowania:

Dorsza płuczemy pod bieżącą wodą i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i przyprawą do ryb. Rozgrzewamy olej na patelni. Jajko roztrzepujemy widelcem w głębokim talerzu. Filety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy po 5 minut z każdej strony.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





[indeed_popups id=1]