Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Dorsz pieczony w boczku

Kuchnia SIMPLY

Dorsz pieczony w boczku Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Dorsz filet bez skóry, 2 sztuki
  • Boczek, 8 cienkich plasterków
  • Zielona pietruszka, 1/4 pęczka
  • Rozmaryn, 1/2 łyżeczki
  • Olej, 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz cytrynowy

Sposób przygotowania:

Dorsza myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Pietruszkę siekamy. Filety przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym, rozmarynem i zieloną pietruszką. Zawijamy w plastry boczku, tak aby cały filet był owinięty. Blachę smarujemy oliwą i układamy na niej dorsza. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach, aż boczek będzie ładnie zarumieniony.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life