Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Dyniowe panckakes

Kuchnia SIMPLY

Dyniowe panckakes Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mąka, 2 szklanki
  • Cukier, 1/3 szklanki
  • Proszek do pieczenia, 5 łyżeczek
  • Cynamon, 1 łyżeczka
  • Gałka muszkatałowa, ¼ łyżeczka
  • Mleko, 1,5 szklanki
  • Jajka, 2 sztuki
  • Oliwa, ½ szklanki
  • Cukier wanilinowy, 1 łyżka
  • Puree z dyni, 1 szklanka
  • Sól

Opcjonalnie:

  • Bita śmietana
  • Orzechy pecan
  • Syrop klonowy

Sposób przygotowania:

Wsypujemy do dużej miski suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, cynamon, gałkę muszkatałową, cukier wanilinowy. W mniejszej misce łączymy ze sobą składniki mokre: mleko, jajka, oliwę i puree z dyni.  Do suchych składników dodajemy mokre i wymieszaj je ze sobą. Odstawiamy na 5-10 minut.  Rozgrzewamy dużą patelnie na średnim ogniu. Smażymy placki około 3-4, obróć na drugą stronę i smażymy jeszcze około 2-3 minut. Placki można podawać z bitą śmietaną na górze, polane syropem klonowym i posypane orzechami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA