Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Fasolka po bretońsku

Kuchnia SIMPLY

Fasolka po bretońsku Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Fasola Jaś, 400 g
  • Kiełbasa, 500 g
  • Cebula, 1 sztuka
  • Czosnek, 2 ząbki
  • Koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
  • Ziele angielskie, 3 ziarna
  • Liść laurowy, 1 sztuka
  • Majeranek, 3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Fasolę wieczorem zalewamy zimną wodą i zostawiamy do następnego dnia. Następnego dnia odlewamy wodę i przekładamy do garnka. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i zalewamy osoloną wodą, tak aby wystawał 3 palce nad poziom fasoli. Gotujemy fasolę na wolnym ogniu. W tym czasie podsmażamy na patelni pokrojoną w plasterki kiełbasę.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA