Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Filet z łososia klasycznie

Kuchnia SIMPLY

Filet z łososia klasycznie Liczba osób: 3
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 50 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • filet z łososia, 100 g
  • cytryna, 1 szt.
  • szparagi, kilka
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Opłukany filet z łososia delikatnie nacinamy. W tak powstałe nacięcia wcieramy odrobinę soli i pieprzu. Przekładamy cytrynę i rybę do foliowej torebki, i zostawiamy w lodówce na 30 minut. Po tym czasie łososia podsmażamy aż przybierze kolor złoty. Szparagi opłukujemy i blanszujemy w lekko osolonej wodzie. Cytrynę dokładnie myjemy, kroimy na pół i cześć na mniejsze plasterki. Na talerz wykładamy rybę, układamy obok szparagi. Skrapiamy odrobiną soku z cytryny i dekorujemy.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life