Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Gęś w jabłkach

Kuchnia SIMPLY

Gęś w jabłkach Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 270 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • gęś
  • jabłka, 5 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 5 ząbków
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżka
  • majeranek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gęś myjemy, nacieramy solą, pieprzem, majerankiem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki, obtaczamy w majeranku. Gęś nadziewamy jabłkami, ząbkami czosnku i pokrojoną na ćwiartki cebulą. Spinamy mięso wykałaczkami, układamy na brytfannie i wstawiamy na 2,5 godziny do nagrzanego do temperatury 200°C piekarnika. Upieczoną gęś dzielimy na porcje. Część nadzienia miksujemy wraz z powstałym sosem i zagęszczamy mąką ziemniaczaną.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life