Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Golonka w kapuście

Kuchnia SIMPLY

Golonka w kapuście Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 180 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • golonko, 2 szt.
  • kiszona kapusta, 400 g
  • piwo, 1 szklanka
  • marchew, 2 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • czarny pieprz, szczypta
  • musztarda, 1 łyżka
  • olej, 2 łyżki
  • czosnek, 3 ząbki
  • słodka papryka, szczypta
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Opłukane golonko marynujemy przez minimum 1 godzinę w mieszance musztardy, oleju, soli, pieprzu i przeciśniętego przez praskę czosnku. Marchew obieramy, ścieramy na grubej tarce i mieszamy z kapustą kiszoną. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Do torebki do pieczenia wkładamy połowę kapusty, przekładamy golonkami i dokładamy drugą część kapusty. Całość wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 90 minut w temperaturze 200 stopni. Na koniec wyjmujemy potrawę z torebki, polewamy piwem i pieczemy około 15 minut.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life