Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Granatowy kuskus

Kuchnia SIMPLY

Granatowy kuskus Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • krewetki, wg uznania
  • granat, 1 szt.
  • migdały, garść
  • szczypiorek, pęczek
  • czosnek, 2 ząbki
  • pieczarki, 100 g
  • oliwa z oliwek, 3 łyżki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Umytym krewetkom odcinamy czułki i odnóża. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek, dorzucamy czosnek, sól i pieprz. Po kilku minutach dodajemy pieczarki i krewetki. Smażymy aż nabiorą ładnego, złocistego koloru. Kuskus wsypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem 1:1, przykrywamy talerzem, bądź pokrywką i odstawiamy na kilka minut. Gdy woda całkowicie wsiąknie w kaszę, dodajemy pokrojone migdały, pieczarki z krewetkami i posypujemy szczypiorkiem. Na koniec posypujemy ziarnami granatu.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life