Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Grillowane klopsiki nadziewane mozzarellą

Kuchnia SIMPLY

Grillowane klopsiki nadziewane mozzarellą Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 20 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mięso mielone z łopatki wieprzowej, 500 g
  • Mozzarella w kulkach, 125 g
  • Cebula, 1 szt.
  • Czosnek, 1 ząbek
  • Bułka tarta, 3 łyżki
  • Suszone oregano, 0,5 łyżeczki
  • Suszony tymianek, 0,5 łyżeczki
  • Koncentrat pomidorowy, 1 łyżka
  • Świeża bazylia, garść liści
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Cebulę pokrojoną na cząstki, czosnek, suszone zioła i bazylię wrzucamy do dużej miski i blendujemy na gładką pastę. Dodajemy mielone mięso, koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Z wyrobionej masy formujemy na dłoni placuszki, kładziemy na środku kulkę mozzarelli i obtaczamy mięsem tworząc klopsik. Przygotowane klopsiki grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA