Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Grillowany kurczak z pomarańczą

Kuchnia SIMPLY

Grillowany kurczak z pomarańczą Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 50 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • szparagi, 10 szt.
  • zielona fasolka, kilka sztuk
  • czosnek, ząbek
  • pomarańcza, 1 szt.
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka opłukujemy i kroimy na 2-3 mniejsze filety. Sól, pieprz, oliwę z oliwek i drobno starty czosnek mieszamy z 1 łyżeczką soku z pomarańczy oraz odrobiną skórki. Filety smarujemy składnikami marynaty i zostawiamy do zamarynowania na około 30 minut. W międzyczasie myjemy szparagi i fasolkę. Odcinamy końcówki i doprawiamy całość solą, pieprzem i smarujemy odrobiną oliwy. Grillujemy warzywa przez 3-5 minut od czasu do czasu je przewracając. Umytego kurczaka kładziemy na rozgrzanej patelni i grillujemy aż się ładnie zarumieni z każdej strony. Warzywa i mięso układamy na talerzu. Danie możemy podawać z ryżem lub kaszą.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life