Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Grillowany schab w suchej marynacie

Kuchnia SIMPLY

Grillowany schab w suchej marynacie Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 4,5 godziny
Wydrukuj

Składniki:

  • schab bez kości, 500 g
  • jagody jałowca, 1 łyżeczka
  • tymianek, 2 szczypty
  • sól morska, 2 łyżeczki
  • pieprz ziarnisty, ½ łyżeczki

Sposób przygotowania:

Schab kroimy w plastry i rozbijamy je tłuczkiem. Przyprawy ucieramy w moździerzu i nacieramy nimi mięso. Plastry wkładamy do woreczka strunowego i ostawiamy do lodówki na ok. 4 godziny do lodówki. Następnie oczyszczamy z przypraw i kładziemy na rozgrzany piekarnik z funkcją grill. Grillujemy z obu stron, aż się zarumieni. Podajemy z miksem sałat.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life