Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Gulasz z ciecierzycą

Kuchnia SIMPLY

Gulasz z ciecierzycą Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 90 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Ciecierzyca z puszki, 1 sztuka
  • Chorizo, 400 g
  • Pomidory w puszcze, 1 puszka
  • Czerwona papryka, 1 sztuka
  • Marchewka, 2 sztuki
  • Cebula, 1 sztuka
  • Czosnek, 2 ząbki
  • Chili w proszku, 1/2 łyżeczki
  • Majeranek, 1 łyżeczka
  • Liść laurowy, 1 sztuka
  • Ziele angielskie, 3 sztuki
  • Pietruszka zielona, 1/2 pęczka
  • Sól
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w kostkę, chorizo w plasterki, paprykę w paski. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę, chorizo i paprykę. Podsmażamy, aż chorizo się zezłoci. Przekładamy do garnka. Zalewamy pomidorami z puszki. Dodajemy ciecierzycę. Marchewkę trzemy na tarce od małych oczkach i dodajemy do potrawy. Doprawiamy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, chili, majerankiem, liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Dusimy około 30 minut. Przed podaniem posypujemy posiekaną pietruszką.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA