Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Gulasz z dynią

Kuchnia SIMPLY

Gulasz z dynią Liczba osób: 6
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 4 godziny 20 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Wołowina, 1,5 kg
  • Mąka, ½ szklanki
  • Masło, 3 łyżki
  • Cebula, 2 sztuki
  • Czosnek, 1 ząbek
  • Bulion wołowy, 1 litr
  • Dynia, ½ sztuki
  • Sos Worcestershire, 1 łyżka
  • Ziemniaki, 0,5 kg
  • Marchewka, 0,5 kg
  • Tymianek, 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kroimy wołowinę w kostkę i  obtaczamy całość w mącę. W dużym garnku rozpuszczamy masło na średnim ogniu, dodajemy mięso partiami. Każdą partię smażymy aż do brązowego koloru i wykładaj do dużej miski. Do garnka po wołowinie dodajemy posiekaną cebulę, a po chwili czosnek. Smażymy przez około minutę. Kiedy cebula zmięknie, wrzucamy do garnka wołowinę, dodajemy bulion oraz sos Worcestershire, sól i pieprz. Zagotowujemy wywar a następnie gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem, przez około 3 godziny, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy dynię, ziemniaki, marchewkę i tymianek. Zwiększamy ogień do średniego i gotujemy jeszcze 30 minut.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA