Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Gulasz z karkówką

Kuchnia SIMPLY

Gulasz z karkówką Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • karkówka, 700 g
  • przecier pomidorowy, 1 szt.
  • marchew, 1 szt.
  • papryka czerwona i żółta, 1 szt.
  • natka pietruszki
  • oliwa, odrobina
  • czerwona cebula, 1 szt.
  • bulion, 1 litr
  • ziele angielskie, 2 szt.
  • liść laurowy, 2 szt.
  • papryka ostra i słodka, szczypta
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Umyte mięso kroimy w kostkę i skrapiamy oliwą. Doprawiamy karkówkę mielonymi paprykami i ziołami. Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w grubą kostkę. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojoną cebulę, gdy ładnie się zarumieni dodajemy mięso i mieszamy. Dorzucamy pokrojoną marchew. Po 2-3 minutach dolewamy bulion i dorzucamy liście laurowe wraz z zielem angielskim. Po 10 minutach przyprawiamy, dodajemy przecier pomidorowy i pokrojone papryki. Gotujemy gulasz aż mięso i warzywa zmiękną. Na koniec dekorujemy natką pietruszki.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life