Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Gulasz z soczewicy z kiełbasą

Kuchnia SIMPLY

Gulasz z soczewicy z kiełbasą Liczba osób: 2
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Zielona soczewica, 1,5 szklanki
  • Kiełbasa podwawelska, 150 g
  • Ziemniaki, 2 sztuki
  • Marchewka, 2 sztuki
  • Cebula, 1 sztuka
  • Czosnek, 2 ząbki
  • Bulion, 1,2 szklanki
  • Przecier pomidorowy, 1 łyżka
  • Koperek, 1/2 pęczka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Soczewicę płuczemy i gotujemy około 20-25 minut. Marchewkę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy marchewkę i cebulę. Podsmażamy razem. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy na pół twardo. Ściągamy z patelni i dodajemy kiełbasę. Podsmażamy około 10 minut. Do kiełbasy dodajemy z powrotem marchewkę i cebulę. Doprawiamy przecierem pomidorowym. Smażymy razem aż marchewka będzie miękka. Do garnka z soczewicą dodajemy kiełbasę z warzywami i ziemniaki. Podlewamy bulionem i wszystko dusimy około 10 minut. Koperek siekamy i dodajemy przed podaniem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life