Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Gyros z karczku

Kuchnia SIMPLY

Gyros z karczku Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 200 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • karkówka, 6 grubszych plastrów
  • czosnek, 4 ząbki
  • przyprawy do gyrosa, torebka
  • musztarda, 2 łyżki
  • olej, 200 ml
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

W miseczce mieszamy olej, musztardę i połowę paczki przyprawy do gyrosa. Czosnek obieramy, rozgniatamy. Dodajemy do marynaty. Umytą i osuszoną karkówkę kroimy na kawałki i wkładamy do oleju wymieszanego z przyprawami. Całość przykrywamy folią i na 3 godziny odstawiamy do lodówki. Zamarynowane mięso smażymy na patelni bez użycia oleju. Podajemy z frytkami, sałatką lub chlebkiem pita.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life