Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Hiszpańskie migas

Kuchnia SIMPLY

Hiszpańskie migas Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 20 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • czerstwy chleb, 3 kromki
  • czerwona papryka, 2 szt.
  • kiełbasa chorizo, 150 g
  • boczek, 50 g
  • czosnek, 3 ząbki
  • papryka ostra, 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek, 1/3 szklanki

Sposób przygotowania:

Chorizo i boczek kroimy w plastry i smażymy na oliwie z oliwek. Mięso po usmażeniu odkładamy na później. Rozgrzaną oliwę wykorzystujemy do smażenia papryki pokrojonej w paski. Po chwili dodajemy plasterki czosnku. Zmniejszamy ogień i dodajemy pokruszony chleb. Smażymy, aż chleb będzie złocisty i chrupiący. Posypujemy ostrą papryką i mieszamy z przygotowanymi wcześniej produktami. Podajemy gorące.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life