Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Jaglane burgery ze szpinakiem

Kuchnia SIMPLY

Jaglane burgery ze szpinakiem Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Kasza jaglana, 1 szklanka
  • Ciecierzyca, 1 puszka
  • Szpinak świeży, 2 szklanki
  • Jajko, 1 sztuka
  • Czosnek, 6 ząbków
  • Gałka muszkatołowa, 0,5 łyżeczki
  • Sos sojowy, 1 łyżka
  • Olej, 2 łyżki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kasze jaglaną płuczemy pod bieżącą wodą, gotujemy w osolonej wodzie ok 15-20 minut. Szpinak podsmażamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. Kaszę i szpinak pozostawiamy do wystudzenia. Ciecierzycę blendujemy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life