Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Jambalaya z kapustą

Kuchnia SIMPLY

Jambalaya z kapustą Liczba osób: 4
Poziom trudności: bardzo łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • kiełbasa wędzona, 500 g
  • cebula, 1 szt.
  • seler naciowy, 2 łodygi
  • czosnek, 1 ząbek
  • kapusta, 1 główka
  • pomidory w puszce, 1 opak.
  • woda, ok. 0,5 l
  • ryż, 200 g
  • sól, pieprz, szczypta do smaku
  • curry mielone, 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Kiełbasę kroimy na cienkie plastry, cebulę w drobną kostkę, a kapustę szatkujemy. Łodygę selera także kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. W dużym garnku mieszamy kiełbasę, cebulę, seler i czosnek, a następnie gotujemy, aż kiełbasa się zrumieni. Dodajemy kapustę, pomidory, wodę i nieugotowany ryż i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i curry. Następnie gotujemy pod przykryciem ok. 40 minut, aż ryż stanie się miękki.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life