Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Jarmuż z wieprzowiną w sosie ostrygowym

Kuchnia SIMPLY

Jarmuż z wieprzowiną w sosie ostrygowym Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Boczek świeży, 300g
  • Jarmuż, 300g
  • Czosnek, 2 ząbki
  • Sos ostrygowy, 2 łyżeczki
  • Sos sojowy, 1 łyżeczka
  • Imbir świeży, kawałeczek
  • Olej, 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Boczek kroimy w słupki. Imbir obieramy i drobno siekamy. Przygotowujemy marynatę z sosu ostrygowego, sojowego, czosnku i imbiru. Mięso marynujemy 20 minut w lodówce. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy mięso około 15 minut. Myjemy jarmuż i dodajemy do mięsa. Podsmażamy razem około 10 minut, aż jarmuż będzie miękki.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life