Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Kapuśniak z boczkiem

Kuchnia SIMPLY

Kapuśniak z boczkiem Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • kapusta kiszona, 300 g
  • boczek wędzony, 120 g
  • kiełbasa, 1 szt.
  • marchew, 1 szt.
  • czosnek, 2 ząbki
  • liść laurowy
  • ziele angielskie, 4 szt.
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Pokrojoną kapustę zalewamy dwoma litrami wody. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, majeranek i gotujemy przez 30 minut. Marchewkę obieramy, trzemy na tarce i dorzucamy do kapusty. Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Po kilku minutach dodajemy mięso do zupy. Dorzucamy również przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku i gotujemy przez kolejne 20 minut.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life