Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Kapusta z pieczarkami

Kuchnia SIMPLY

Kapusta z pieczarkami Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • kapusta kiszona, 1 kg
  • pieczarki, 0,5 kg
  • cebula, 1 szt.
  • ser, 2 plasterki
  • masło, 50 g
  • liść laurowy, 2-3 szt.
  • ziele angielskie, kilka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kiszoną kapustę gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim przez około 45 minut. Soku nie powinno być więcej niż samej kapusty. Na rozgrzanej, dużej patelni podsmażamy pokrojoną cebulę, po kilku chwilach dorzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Przyprawiamy i smażymy aż pieczarki się lekko przyrumienią. Dodajemy ugotowaną kapustę, solimy, pieprzymy i dokładnie mieszamy. Podajemy z chlebem lub ziemniakami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life