Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Knedle ze śliwkami

Kuchnia SIMPLY

Knedle ze śliwkami Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Ziemniaki, 500 g
  • Twaróg półtłusty, 500g
  • Śliwki, 700 g
  • Jajka, 2 szt.
  • Mąka pszenna, 1 szklanka
  • Cukier

Sposób przygotowania:

Śliwki myjemy i kroimy na pół, wyciągamy pestki. Twaróg mielimy maszynką. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ostudzone ziemniaki rozgniatamy. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Po wyrobieniu ciasta odrywamy nieduże kawałki, spłaszczamy na dłoni i kładziemy na środek połówkę śliwki. Do środka owocu wsypujemy pół łyżeczki cukru, zalepiamy i formujemy kulki. Knedle gotujemy w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia na powierzchnie. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA