Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Kofta kebab

Kuchnia SIMPLY

Kofta kebab Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 20 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mielona wołowina, 400 g
  • Czosnek, 2 ząbki
  • Słodka czerwona papryka w proszku, 1 łyżeczka
  • Ostra czerwona papryka w proszku, 1/2 łyżeczki
  • Kumin, 1/2 łyżeczki
  • Kolendra mielona, 1/2 łyżeczki
  • Oliwa z oliwek, 3 łyżki
  • Sól

Sposób przygotowania:

Mięso mielone doprawiamy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, obiema paprykami, kuminem, kolendrą i solą. Dokładnie mieszamy. Formujemy kuleczki i nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Smarujemy oliwą z oliwek. Grillujemy po 3 minuty z każdej strony, pamiętając że czas może się zmienić w zależności od żaru paleniska.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life