Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Kotlety z botwiną

Kuchnia SIMPLY

Kotlety z botwiną Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • botwina, 3 sztuki
  • mięso drobiowe mielone, 300g
  • czerwona cebula, 0,5 sztuki
  • jajko, 1 sztuka
  • oregano, 1 łyżeczka
  • majeranek, 1 łyżeczka
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Botwinę myjemy. Buraczki trzemy na grubych oczkach. Liście i łodyżki siekamy. Na patelni podsmażamy oliwę z cebulką. Dodajemy potarte buraczki i liście. Smażymy do miękkości. Odstawiamy do wystudzenia. W misce mieszamy mięso mielone z oregano, majerankiem, jajkiem, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy przesmażoną botwinę. Wszystko dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię. Formujemy kotleciki wielkości 6 cm, grubości 1 cm. Panierujemy w bułce tartej. Smażymy aż kotlety będą rumiane. Podajemy z młodymi ziemniakami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life