Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Kotlety z dorsza

Kuchnia SIMPLY

Kotlety z dorsza Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Dorsz filet bez skóry, 4 sztuki
  • Jajko, 2 sztuki
  • Bułka tarta, 2 łyżki
  • Płatki kukurydziane, 1,5 szklanki
  • Cebula, 1 sztuka
  • Koperek, 1/4 pęczka
  • Olej, 4 łyżki
  • Sól, pieprz cytrynowy

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej patelni. Odstawiamy do wystudzenia. Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Blendujemy wraz z zeszkloną cebulką. Koperek siekamy. Masę dokładnie mieszamy z jednym jajkiem, bułką tartą, koperkiem, odrobiną soli i pieprzu cytrynowego. Drugie jajko roztrzepujemy w głębokim talerzu. Płatki kukurydziane wsypujemy do woreczka i tłuczemy drobno. Formujemy zgrabne kotlety. Panierujemy w jajku i rozkruszonych płatkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy po 7-10 minut z obu strona na złoty kolor.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life