Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Kotlety z pstrąga

Kuchnia SIMPLY

Kotlety z pstrąga Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Filet z pstrąga, 2 sztuki
  • Bułka czerstwa, 0,5 sztuki
  • Mleko, 0,5 szklanki
  • Jajko, 1 sztuka
  • Koperek, 2 łyżki
  • Sok z cytryny, 1 łyżeczka
  • Bułka tarta, 0,5 szklanki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy, aż nasiąknie i zmięknie. Filety rozdrabiamy za pomocą malaksera lub mielimy w maszynce do mięsa. Bułkę odciskamy z nadmiaru mleka. Zmielone mięso łączymy z bułką i jajkiem. Przyprawiamy koperkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Masę dokładnie zagniatamy i formujemy zgrabne kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life