Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Krem grzybowy

Kuchnia SIMPLY

Krem grzybowy Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Bulion warzywny, 1,5 litra
  • Borowiki suszone, 50g
  • Ziemniaki, 2 sztuki
  • Cebula, 1/2 sztuki
  • Czosnek, 2 ząbki
  • Śmietana 18%, 100 ml
  • Tymianek, 1/2 łyżeczki
  • Masło, 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Borowiki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na godzinę. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. W garnku zagotowujemy bulion. Ziemniaki kroimy w grubą kostkę. Ziemniaki, grzyby, podsmażoną cebulkę i czosnek dodajemy do wywaru. Wlewamy wodę z grzybów. Przyprawiamy tymiankiem. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut. Po tym czasie gorącą zupę blendujemy na gładki krem. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





[indeed_popups id=1]